Yikküpelle_Lovas_András.jpg

Lovas András, zenész, mentor, producer

Hangtechnikus és Zenei Producer kurzusok 2004 óta

A Zenix kurzuok megalkotója

2004-ben Sri Lankán és Indiában, majd 2007-ben Magyarországon elsőként indítottam Zenei Producer kurzusokat. A Corvin téri Budai Vigadó épületének zenekari próbaterme adott otthont az első hazai Zenei Producer tanfolyamnak, amit azóta már 3 földrészen is sikeresen oktatok. Több száz tanulónak, köztük hazai és nemzetközi sztárproducereknek, platinalemezes előadóknak adtam és adom át tudásom és tapasztalataim a zenekészítés minden apró mozzanatáról. Különleges zenei és szonikus látásmódom meghatározza oktatásaim minőségét. Zenetechnikus kurzusaim egyedülállóak, változatos gyakorlati foglalkozásokon adom át 20 év zenészi, zenekészítői és hangosítói tapasztalatait tanítványaimnak, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Habár tudásom és ismereteim nemzetközi és hazai elismerések kísérik, én mégis hallgatóim elért sikereire vagyok a legbüszkébb!

Indiában 2004-ben mint oktató (senior lecturer) átvehettem a SAE (School of Audio Engineering) nemzetközi oktatásért járó díját, majd 2007-ben a Magyar Állami Népi Együttessel, hangmesteri közreműködésemmel vehettük át az év Prima Primissima díját.

Szakmai mentorom Kraft Tamás életműdíjas hangmester, zenei mentorom Sebő Ferenc Kossuth díjas előadóművész.

Éveken keresztűl turnéztam a Korai Öröm, MÁNE, Sziámi, Budapest Táncegyüttes, Beshodrom, Tana Joom és számos más produkció hangmestereként és hangszeres, énekes szólistájaként.

Bagdi Bella spirituális énekes producereként és szólistájaként előadásainkat a közönség Platina Lemezzel értékelte. 

Személyes előadói oldalam az alábbi ikonra kattintva elérhető:

Pesti Viktória

 

Huszonéves koromig a klasszikus gitár és ehhez kapcsolódóan a zenetörténet, szolfézs, kórusok világában mélyedtem el, majd fokozatosan jelent meg a könnyűzene az életemben. Több feldolgozás és saját dalokat játszó zenekar után végül Tóth Zoltán, az egykori Republic zenekar dalszerzője és gitárosa, szólóprojektjébe kerültem, ahol profi zenészekkel dolgozhattam és Zolitól a hangszerelés alapjait tanulhattam.

 

Később a debreceni, Éva Presszó nevű formációval vettünk nagyobb lendületet, bejártuk az ország klub és fesztiválhelyeit és részt vehettünk a korábbi Cseh Tamás Program, mai nevén Hangfoglaló Program különböző pályázatain.

Ezen időszak alatt lehetőségem volt beletanulni a pályázatírás, zenekari (ön)menedzsment, videoklip készítés, online kiadás, koncertszervezés, online marketing és kommunikáció területeibe is. Az így megszerzett tudásomat, melyet workshopok és kurzusok segítségével azóta is gazdagítom, örömmel fordítom a Hangforrás Produkcióhoz forduló zenekarok vagy szólóprojektek sikerességének elősegítésére, valamint a kurzusok színvonalának növelésére.

File_000.png
File_000 (1).png